top of page

​Endüstriyel  Mutfak Ekipmanları

1) Kızartma sepetini sıcak yağa daldırarak işe başlayın soğuk sepet yağ sıcaklığının düşmesine neden olabilir .

2) Fritözü kullanmaya başlamadan 20 dakika önce makinenin sıcaklık düğmesini 165c = 7 ye getirin. 20 Dakika

sonra yağ sıcaklık ölçeriyle yağı kontrol edin emin olduktan sonra pişirme işlemine başlayın .

3) Panelenmis ürünleri pişirme sepetine birer birer koyun( diğer türlü birbirine yapışık bir bütün halde çıkabilir) Ürün oda sıcaklığında olmalı ve pişirme sepetine dengeli bir şekilde dağıtılmalıdır. Sıcak yağın sıçramamasına dikkat edin.

4) Gereği kadar ürünü koyduktan sonra kapağı kapatın. Kapağın doğru şekilde kapandığından emin olun
aksi halde basınç oluşmaz. Kapağın oturması için çevirme tutamağını saat yönünde çevirin ve kapağı yatay hareket
ettirin yerine oturacaktır. Kapak üstündeki kolların yanlardaki kelepçelerin altına oturduğundan emin olduktan sonra
kapağı saat yönünde sıkın. Basınç artmaya başladıktan sonra kapak kenarlarından basınç kaçırmadığından emin
olun ve gerekirse biraz daha sıkıştırın.
5) Zaman ayarını gerektiği gibi yapmalısınız. Zaman ayarı düğmesi her iki yöne de döner. Tavuğun normal pişme süresi 12 ile 15 dakika ve elma dilim patatesin pişme süresi 7 dakikadır.
6)Pişirme süreci otomatik olarak devam edecektir basınç artacak ve 8 pci da dönerli basınç valfinin sayesinde kalacaktır, fazla buhar dönerli valf tarafından dışarı bırakılacaktır.. Eğer basınç yükselmiyorsa kapağın düzgün kapatıldığından emin olmalısınız. Pişirme süresi dolunca basınç kendiliğinden boşaltılacaktır.
7) Süre dolduktan sonra kapağı açmadan önce basıncın sıfıra düşmesini bekleyin.
8) Pişirme sepetini tutamağından tutun ve kazanın kenarına asarak 20 saniye bekletin. Zamanın dolmasından sonra ürünlerin yağdan çıktığına emin olun yoksa pişirme eylemi devam ediyor olacaktır.

9) Makine yeniden pişirmek için gerekli sıcaklığa kısa süre içinde erişecektir bu yüzden sıcaklığın bir sonraki ürün için doğru ayarlandığından emin olun. Bir süre tecrübe edindikten sonra sıcaklığı tekrar tekrar ölçme ihtiyacı duymayacaksınız.



Mümkünse pişirilen ürünleri hemen servis etmelisiniz uzun zaman bekletirseniz lezzeti azalır
ve kuruma olabilir.

Taze tavuk parçalarını suda veya suda beklettikten sonra paneleme harcında paneleyin. Panelenmiş ürünleri pişirmeden önce en az yarım saat bekleterek panenin içinde bulunan lezzet ve aromanın içerisine sinmesini bekleyin. Donmuş ürünleri hemen kızartmayın panelemeden önce oda sıcaklığına düşünceye kadar bekleyin. Ürünleri paneledikten sonra üzerinden düşecek parçacıklardan kurtulmak için sallayıp sonra makineye atın. Piyasada birçok paneleme harcı bulunmaktadır, toptancılarda bulunan pane harçlarının çoğu bu kızartma şekline uygundur. Yeni çıkan ürünleri takip edin çünkü ürünün lezzeti yapacağınız panelemeyle tam olarak bağlantılıdır.



KIZARTMA İŞLEMİ

YİYECEKLERİN HAZIRLANMASI

 

   1. Yağın sıcaklığı 165 c derece yada daha fazla mı ?


  2.  Fritözü kullanmaya başlamadan 20 dakika önce makinenin sıcaklık düğmesini 165c = 7 ye getirin. 20 Dakika sonra yağ sıcaklık ölçeriyle yağı kontrol edin emin olduktan sonra pişirme işlemine başlayın .Zaman ayarını yaptıktan sonra basınç giderek yükseliyor mu? Tek bir parça kızartılan tavuk basıncın oluşmasında ful sepet atılan tavuktan daha az olacaktır. Çok fazla doldurulan tavuk yağ sıcaklığının düşmesine neden olup yağın dışarı taşmasına da neden olabilir. Kaliteli pane harcı kullanın. Pane harcı baharatlı olmalı tatsız olmamalıdır ayrıca ürüne yapışmalı pişirme sırasında ürünün üstünden düşmemelidir. Paneleme harcı için üreticinin kullanma kılavuzunu takip edin,uygulayın. Genellikle paneledikten sonra 30 dakika bekletmeniz sonra tekrar paneleyip pişirmeniz uygun olur. Pişirmeden önce ürünü sallayıp yapışmayan parçaların düşmesini sağlayın. Panelenmiş ürünleri bekletmeden pişirirseniz kaplama ürünlerin pişirilmesi sırasında düşebilir. Bu söylenenleri aklınızda tutarsanız daha iyi sonuçlar alırsınız.


  

Pişirilen ürünler istediğiniz gibi olmamışsa asağıdakileri kontrol edin

PİŞİRMEDE DİKKAT EDİLMESİ GEREKEN NOKTALAR

bottom of page